Elevator hidraulic sau mecanic?

Elevator hidraulic sau mecanic?

Elevatoarele electromecanice se diferențiază de elevatoarele hidraulice în mai multe puncte, motiv pentru care e important să iei în calcul atât necesitățile afacerii tale, cât și resursele de care dispui înainte de a face achiziția finală. Iată care sunt principalele diferențe între acestea: 

Nivelul de zgomot. Mecanismele electrice produc mai puțin zgomot decât cele hidraulice, lucru care se va reflecta și în modul în care funcționează elevatorul tău. Astfel, dacă vrei un elevator cât mai silențios pentru atelierul tău ar fi bine să te orientezi către unul electromecanic. 

Capacitatea. În ceea ce privește capacitatea sau forța de ridicare a celor 2 tipuri de elevatoare, nu există diferențe notabile între puterea unui elevator hidraulic sau unul electromecanic, ambele fiind capabile să dezvolte același nivel de forță, depinzând, desigur, și de modelul sau brandul elevatorului. 

Modul de operare. Elevatoarele electromecanice sunt mai rapide, mai precise și operează mai lin decât elevatoarele hidraulice, care pot cauza uneori mici zdruncinări sau o mișcare inconsecventă de ridicare. 

Prețul. Elevatoarele electromecanice au, în medie, un preț mai ridicat decât elevatoarele hidraulice. Cu toate acestea, ele necesită mai puține cheltuieli de mentenanță, întrucât nu folosesc fluid hidraulic, care trebuie completat periodic pentru a menține elevatorul în buni parametri de funcționare. 

Mentenanța. După cum este de așteptat, elevatoarele electromecanice sunt mai ușor de întreținut decât cele hidraulice, întrucât acestea nu necesită la fel de mult efort pentru a fi curățate și nu sunt la fel de predispuse la defecțiuni în timp. De asemenea, în cazul elevatoarelor electromecanice nu vei avea de-a face cu scurgerile de lichid hidraulic, comune în cazul elevatoarelor hidraulice.

 

Dacă ești interesat de domeniul auto ca idee de business, citește și articolul nostru despre cum alegi un elevator auto. 


Iar dacă vrei să discuți cu un specialist, ne poți contacta telefonic sau prin email! 

Telefon: +40 758 879 879


Taguri: