Elevator Foarfeca REIHMANN - Alege performanta germana!

Elevator Foarfeca REIHMANN - Alege performanta germana!

Elevatorul este un utilaj indispensabil pentru o afacere auto, iar lipsa acestuia reprezintă și o pierdere în profitul general al afacerii. 

Alegerea tipului de elevator depinde foarte mult de caracteristicile fiecărei afaceri în particular. 

Și aici ne referim în prim plan la locație, dimensiunile spațiului și fluxul mediu de lucru / zi. 

Deși o alegere destul de comună este cel cu 2 coloane, un elevator tip foarfecă este incredibil de benefic acolo unde poate atinge potențialul său maxim. 


Și pentru a face o treabă bună încă de la început, una dintre cele mai bune opțiuni sunt elevatoarele foarfecă de la Reihmann.

În următoarele rânduri prezentăm câteva specificații de bază ale elevatoarelor auto foarfecă. 

Abordăm o serie de diferențe între elevatorul cu 2 coloane și cel foarfecă și ce beneficii aduce în cele din urmă pentru afacerile în care este necesar un astfel de model.  

Iar în final, prezentăm câteva modele profesionale, recomandate pentru o mai bună performanță și eficiență de durată în ateliere auto și vulcanizare.


Dacă deții o afacere în industria de reparații auto sau ești pe punctul de a deschide una și te aflii în etapa de alegere a unui elevator auto, atunci asigură-te că investești într-un model de calitate și care să corespundă cu cerințele spațiului tău. 

Sunt multe situații în care administratorii aleg un anumit tip de elevator în funcție de buget sau de caracteristicile utilajului, iar când acesta ajunge la locație se dovedește a fi nepotrivit sau ineficient. 


Pentru a evita aceste situații este important să te informezi și eventual să ceri părerea specialiștilor. 

De aceea te invit să citești acest articol, care îți va spune concret unde e nevoie de un elevator tip foarfecă. 

Cel mai bun elevator auto este cel care se potrivește afacerii tale!

În majoritatea atelierelor auto se regăsesc elevatoare cu 2 sau 4 coloane. 

Modelele tip foarfecă sunt mai des întâlnite în vulcanizare sau service de roți, pentru că ocupă un spațiu mai mic și pot fi mai accesibile ca preț. 

Totuși, cel mai bun elevator pentru afacerea ta este acela care îndeplinește nevoile atelierului în mod eficient și aduce și profit! 

Un elevator auto trebuie să fie sigur, simplu și să fie compatibil cu categoria de vehicule cu care lucrezi cel mai mult. 

Dacă vrei să faci o alegere inspirată încă de la început, atunci elevatorul tău trebuie să îndeplinească 4 funcții absolut necesare : 


1. Să fie sigur 

Există situații în care elevatorul poate ceda la urcare sau coborâre din varii motive (uzură, materiale proaste, operare necorespunzătoare, mecanisme hidraulice proiectate ieftin, etc). Este o situație periculoasă și care cauzează daune materiale destul de mari, pe care nu cred că vrei să ți le pui pe cap. De aceea este absolut necesar ca elevatorul pe care îl alegi să fie sigur, robust și stabil! 


2.Să fie ușor de utilizat și rezistent la uzură

Când ai un volum mare de clienți și ești în competiție cu timpul, elevatorul trebuie să lucreze alături de tine. Manevrarea trebuie să fie sigură și cât mai ușoară pentru personalul auto, iar inspecțiile, schimbul de ulei sau verificarea presiunii cilindrilor trebuie efectuată la revizie, nu ca în cazul multor elevatoare ieftine și de proastă calitate care te obligă să faci aceste operațiuni aproape lunar.


3. Să fie compatibil cu vehiculele clienților tăi

Fiecare elevator auto are caracteristici proprii: sarcina de ridicare, dimensiuni, mod de acționare automat sau manual, etc. Pentru a obține maximul de potențial al elevatorului tău, el trebuie să fie potrivit pentru mașinile clienților tăi : vehicule mici și mari, SUV, SMART, microbuze, etc. Partea bună e că ai de unde alege! 


4. Să fie compatibil cu atelierul auto

Compatibilitatea cu caracteristicile spațiului în care se va monta elevatorul este un criteriu elementar. Dacă ai un spațiu mic sau aglomerat, fii sigur că un elevator cu 4 coloane te va încurca. Însă, dacă vorbim despre vulcanizare, opțiunea de elevatoare mobile poate fi cea mai profitabilă alegere.

 

Modele și opțiuni de elevator foarfecă

Diversitatea se regăsește și în categoria elevatoarelor foarfecă, mai ales că unele modele pot îndeplini mai multe funcții simultan, nu doar de ridicare și coborâre a unui vehicul. 

Mecanismul de acționare trebuie să fie cât mai eficient, și aici ne referim la capacitatea de ridicare în greutate și înălțime. 

Sunt acele modele tradiționale de elevatoare cu pernă de aer care se ridică doar 500 mm, și pot ridica până la 3000 kg. 

În schimb, modele profesionale cu motor cu pompă hidraulică pot ridica 3000 kg - 5500 kg în funcție de model și se ridică la înălțimea de 1000 mm. 


În cazul unui elevator foarfecă dublu, acesta poate urca la 2000 mm - 2500 mm, ceea ce înseamnă un confort suplimentar și mai multă productivitate. 

Modelele foarfecă au fost o inovație pentru inginerii și producătorii de utilaje destinate reparațiilor auto. 

Mai concret, elevatoarele foarfecă sunt cele mai eficiente în vulcanizare și service de roți sau care oferă servicii rapide de mecanică ușoară. 

De aceea multe modele au funcția de verificare geometrie roți și direcție, ceea ce te scutește de achiziția a două utilaje separate, oferă mult mai mult confort de lucru și desigur, economisește timp. 

Există modele dotate cu rampă de acces și rampă de preluare foarte joasă pentru mașini cu suspensie sport. Însă asta nu reprezintă neapărat un factor decizional.


În ceea ce ține de montaj, poți alege elevatoare cu posibilitatea de fixare pe suprafața plană sau încastrat în podea. 

Totuși, înainte de a lua această decizie, verifică cu atenție necesitatea atelierului tău. Pentru că încastrarea în podea poate fi o soluție bună, dar care te va încurca pe parcurs. 

Discută cu specialiști sau citește articole și forumuri din domeniu și află toate argumentele pro și contra. 

Asta te va face să mergi la sigur cu alegerea ta! 


Elevator foarfecă sau elevator cu 2 coloane? Sfaturi pentru vulcanizare

Fiind un utilaj indispensabil pentru afacerile auto, este important să cunoști toate informațiile cheie pentru a lua decizia corectă. 

Pentru că nu vrei să cumperi un elevator nou în fiecare an, ci vrei să alegi acel model care se potrivește perfect cu ce ai tu nevoie. 

O întrebare foarte comună este asta : elevator foarfecă sau cu 2 coloane? 

Ei bine, depinde! 


Fiecare au aceeași întrebuințare de bază, însă fiecare model vine cu o serie de plusuri și minusuri. 

Cel mai mare avantaj al elevatorului foarfecă este că ocupă foarte puțin spațiu. 

În multe cazuri, mai puțin spațiu decât cele cu 2 coloane.

Se încadrează cu ușurință în aproape orice tip de spațiu îngust, iar unele modele îți oferă opțiunea de portabilitate, ceea ce din nou, este un mare plus! 


Elevatoarele cu 2 coloane trebuie montate într-un spațiu fix, trebuie să corespundă dimensiunilor de acționare și calea de acces trebuie să fie facilă pentru mașinile care vor fi ridicate. 

Însă, portabilitatea nu este atât de crescută ca în cazul celor de tip foarfecă. 

Dacă ești în căutarea de soluții profesionale care să ocupe puțin spațiu și să fie eficient, atunci caută un elevator foarfecă! 

Ele asigură condiții optime de lucru pentru schimbarea anvelopelor sau pentru verificarea și reglarea direcției roților. 

În același timp, ele se dovedesc a fi foarte eficiente și pentru lucrările de mecanică. 

Dacă trebuie să scoți motorul sau să înlocuiești cutia de viteze, precum și alte componente sau lucrări de caroserie, fii sigur că vei avea suficient spațiu de lucru! 


De ce să achiziționezi produse REIHMANN de la Clever-Auto?

REIHMANN inspiră încredere, inovație, siguranță și fiabilitate. 

Producătorul german este recunoscut pentru calitatea excelentă a materialelor utilizate și pentru diversitatea de configurații și moduri de operare care facilitează din ce în ce mai mult industria de reparații auto. 

Tehnologia REIHMANN, chiar dacă este mai scumpă decât alte alternative, promite câteva lucruri prioritare pentru antreprenorii auto. 

  • Calitate excelentă 
  • Timp scurt de operare pentru fiecare acțiune
  • Sisteme de ultimă generație care oferă mai multe funcționalități într-un singur utilaj
  • Diversitate de modele adaptabile pentru caracteristicile individuale ale spațiului în care este atelierul auto
  • Utilaje puternice, robuste și fiabile pentru 10 - 20 de ani
  • Sisteme de siguranță precise 
  • O imagină profesională în fața clienților


În catalogul Clever-Auto găsești o diversitate aparte de utilaje și echipamente pentru service auto, vulcanizare și stații ITP. 

Colaborând cu noi vei beneficia de o comunicare transparentă și foarte bine documentată în tot ce ține de caracteristici tehnice, administrative și legislative pentru domeniul de reparații malini.

Ne place să privim clientul ca pe un partener, de aceea punem întrebările potrivite pentru a ajunge la acea soluție care să-ți fie cea mai utilă. 

Creăm oferte personalizate, prioritizăm procesul de transport pentru ca utilajele să ajungă în maxim 48h oriunde în țară și venim cu propria ofertă de montaj cu toate documentele necesare autorizației ISCIR. 

Acceptăm doar plata cu cardul, dar punem la dispoziția clienților opțiuni de finanțare cu plata în rate prin programul TBI Credit. 

Poate consideri că nu suntem mai speciali decât concurența, însă ori de câte ori vei suna la numărul de asistență Clever, vei discuta cu un manager răbdător, care îți ascultă nevoile și nu trece peste necesitățile tale. 

Care nu te presează să iei o decizie ci îți recomandă să te informezi mai întâi și abia apoi să acționezi. 

Cum spuneam anterior, clienții noștri sunt partenerii noștri, de aceea investim în relaționarea cu ei.

Vrei să vezi dacă e așa? 

Sună la numărul dedicat și convinge-te singur! 


Sau, urmărește-ne pe Facebook


Telefon : 0758 879 879