Cum aleg un elevator auto? Criterii de selecție

Cum aleg un elevator auto? Criterii de selecție

Chiar crezi că merită să dai banii pe un elevator ieftin, când poți cumpăra unul profesional cu aproape aceeași bani?

Aceasta este o întrebare pe care trebuie neapărat să ți-o pui în minte! 


În experiență noastră de peste 20 de ani în distribuția de echipamente profesionale pentru service auto și vulcanizare, această întrebare ne-a fost adresată destul de des de către clienții noștri. 

Iar răspunsul este unul foarte simplu : Un elevator profesional este mai ieftin decât unul second-hand sau chinezesc!


Un elevator profesional este o investiție, nu o cheltuială. 


Costurile elevatorului vor fi recuperate în timp, fiind o necesitate pentru a ușura munca și a rezolva mai mulți clienți, care vor recomanda la randul lor alți clienți. 

În cele ce urmează vom aborda o serie de avantaje și dezavantaje a 3 mari categorii de elevatoare: noi și profesionale, noi dar marcă chinezească și second-hand. 


Vei afla din perspectiva noastră care sunt costurile și neplăcerile la care te vei supune când alegi oricare dintre cele 3 variante. 

Iar ceea ce îți voi prezenta aici sunt fapte reale, care au fost suportate de către alți antreprenori care au dorit să cheltuie mai puțin pe un echipament atât de necesar în business-ul lor.

Cred că știi deja că adeseori, consumatorii asociază un echipament profesional cu servicii profesionale. 


Astfel, dacă tu deții un elevator second-hand, care de la prima vedere poate fi observat de către clientul tău, atunci serviciile tale trebuie să fie cu adevărat premium. 

Altfel, data viitoare acel client nu va mai apela la tine. 

Totuși, haide să nu mai pierdem vremea și să ne îndreptăm atenția spre elevatoarele auto. 


De ce un elevator auto profesional este mai ieftin?

Ei bine, adevărul este că orice echipament sau utilaj produs de un brand recunoscut internațional va fi o investiție mai mică decât orice alt produs mai ieftin.

Costurile elevatorului vor fi recuperate în timp, fiind o necesitate pentru a ușura munca, pentru a rezolva cât mai mulți clienți într-un timp scurt și pentru a presta serviciile la un nivel ridicat de calitate. 


Iar clienții satisfăcuți de serviciile primite vor recomanda la randul lor alți clienți și desigur, ei îți pot deveni clienți fideli.

Dacă facem un calcul rapid, de exemplu un client are o problema la mașină, iar  costul reparației este de 100 RON (este un calcul teoretic pentru a avea o claritate asupra investiției).


Dacă prețul unui elevator profesional ar fi 10.000 RON (mai mult sau mai puțin în funcție de modelul ales) rezultatul ar fi că banii pe un elevator profesional vor fi recuperați între 5 și 7 luni. 

Practic, 100 RON / zi x 5 zile / săptămână = 2.000 RON pe lună. În cele 5 luni se vor face exact 10.000 de RON. 


Acest calcul este unul aproximativ, iar variabila noastră este 100 ron pe zi, ceea ce reprezintă un singur client pe zi care folosește elevatorul. 

Într-adevăr, elevatorul are nevoie de consumabile aferente, precum schimbul de ulei efectuat o dată pe an. 

Dar, ulterior acesta poate produce bani pentru următorii 10-15 ani. 

Costă mai mult? Da. Investiția se amortizează rapid? Absolut! Sunt 3 opțiuni pe care le poți alege când cumperi un elevator auto

Într-adevăr, sunt 3 opțiuni care îți aduc elevatorul în atelier, dar care este cea mai profitabilă? 

Pentru a înțelege termenul de elevator profesional, aici ne referim la acele utilaje produse de producători profesioniști precum REIHMANN, RAVAGLIOLI și alții. 


Alegerea unui elevator second hand, dar produs de un brand internațional de renume nu îți garantează aceeași calitate. 

În acest caz, brandul nu mai răspunde de calitatea utilajului sau de rezistența acestuia în timp. 

Poate părea îngrijit și perfect funcțional, dar nu va funcționa nici de cum precum unul nou. O altă variantă sunt utilajele produse de branduri mici sau chinezești. 

Această variantă, deși mai ieftină, îți poate da bătăi de cap și poate constitui o mare gaură în portofel. 

Haide să vedem care sunt avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni.Avantaje și dezavantaje ale unui elevator second-hand

Cum spuneam și anterior, un elevator second-hand, fie un brand recunoscut, fie unul low-cost, îți poate da bătăi de cap. 

Există posibilitatea ca primele luni să funcționeze foarte bine. 

Dar uzura își spune cuvântul în momentul când te aștepți mai puțin. Să spunem de exemplu că este acea perioadă din an când atelierele auto dispun de tot mai mulți clienți. 


Practic, este acea perioadă în care poți face un profit frumos. Cum ar fi ca fix atunci să se strice elevatorul?Haide să vedem, care ar fi exact avantajele:


 • Este mai ieftin 


Banii economisiți pot fi cheltuite pe alte scule sau consumabile, probabil la fel de ieftine


 • Nu se blochează mai mulți bani deodată 


Practic, un utilaj profesional este o sursă de a bloca banii. Dar, alegând un elevator second-hand este posibil să pierzi acei bani, nu să îi blochezi. 


 • Nu stai prea mult pe gânduri


Ei bine, când vine vorba de un elevator second hand care costă mai puțin, nu prea se stă pe gânduri. Te gândești, te hotărăști, îl cauți și găsești, apoi îl cumperi. 


 • Îl poți vedea înainte de a-l cumpăra


Ei bine, în momentul când găsești o posibilă variantă de elevator nu îl cumperi până nu îl vezi cu ochii tăi pentru a trage concluzia dacă merită sau nu.


 • Poți alege un brand profesional 


Există suficiente variante de elevatoare auto second hand, dar dacă tu vrei să dispui de un brand profesional, îți poți îndrepta atenția spre un astfel de utilaj

Pare simplu când privim doar în avantaje, dar haide să vedem dezavantajele:


 • Clienții asociază calitatea serviciilor cu calitatea utilajelor


Clienții tăi pot observa că echipamentele utilizate sunt mai puțin calitative, iar la nivel psihologic ei trag concluzia că serviciile tale nu vor fi la standarde înalte. 


 • Autorizarea ISCIR poate să lipsească


Dacă lipsesc anumite documente sau dacă utilajul nu este în standardele recunoscute la nivel european, autorizația ISCIR nu va fi primită. 

Ba mai mult, elevatoarele care au o durată de funcționare de 10 ani au nevoie de o autorizație nouă de la ISCIR, ceea ce înseamnă ca trebuie verificate sudurile elevatorului, iar această verificare costă aproape cât prețul unui elevator nou.


 • Pot apărea probleme de uzură într-un timp scurt


Nu vei cunoaște motivul real al vânzării acelui utilaj, iar dacă tu ești cumprătorul poți fi păcălit. Dacă există probleme de uzură, cele de peste 7-8 ani de folosință pot duce la ruperea sau blocarea cablurilor, cât și la degradarea rolelor care se uzează și nu se mai sincronizează cu brațele de ridicare. 


 • Ai o piață mai mică de unde poți cumpăra consumabile


Nu spun că nu există, dar în funcție de modelul de elevator cumpărat, consumabilele pot fi mai greu de găsit sau la prețuri mari, ceea ce nu rentează pentru un elevator second-hand.Avantaje și dezavantaje ale unui elevator nou, dar marcă mai puțin cunoscută

Ei bine, deși termenul de „nou” îți poate întări ideea că este o alegere bună, un elevator de la o marcă mai puțin cunoscută sau chinezească poate fi o opțiune mai rea decât un elevator second-hand. 

Ce avantaje poți obține: 


 • Este mai ieftin decât un elevator profesional


Da, este mai ieftin și nu blochezi mai mulți bani deodată, ceea ce poate fi chiar elementul care să te convingă 


 • Rămân bani de alte scule și echipamente


Dacă ai un anumit buget de investiție, iar elevatorul cumpărat cheltuie poate jumătate din bani sau mai puțin, restul de bani pot fi folosite pentru alte achiziții.


 • Nu trebuie mult timp de gândire


La fel ca în cazul elevatorului second-hand, nu trebuie să stai prea mult pe gânduri, nefiind o investiție atât de mare. 


 • Pot fi de calitate pentru o perioadă limitată de timp


Deși este marcă chinezească, elevatoarele auto pot fi de calitate, cel puțin pentru primele luni de folosință. 

Deși pot părea avantaje promițătoare, dezavantajele își vor spune cuvântul. 


 • E greu să găsești piese de schimb


Echipamentele produse în China nu au piese de schimb tot timpul în stoc (role, cabluri, tampoane). Totuși, în caz de nevoie mai bine cumperi o piesă de care ai nevoie, chiar dacă e mai scumpă. Dar îți poți rezolva clienții și îți poți continua activitatea. 


 • Durata de viață este mai scurtă


Din cauza calității materialelor din care sunt făcute, elevatorul tău se poate strica foarte repede. Și nu doar stricăciuni care necesită schimbul de componente, ci stricăciuni ireparabile. 


 • Are mai puține funcții decât unul profesional


Deși ai dat mai puțin bani, îți dai seama că aveai nevoie de anumite funcții în plus precum blocare automată, brațe din 3 segmente și nu din 2 cum au majoritatea elevatoarelor ieftine. kitul de prindere în beton poate să nu fie inclus, etc. 


 • E posibil să nu dispui de garanție sau autorizație ISCIR


Acesta este un fapt, pentru că deși este un elevator teoretic nou, poate să nu fie construit conform normelor de autorizare ISCIR. Cât despre garanție, este posibil să nu dispui de ea datorită faptului că nu sunt service-uri autorizate pe acele modele. 


Avantaje și dezavantaje ale unui elevator auto profesional

Fiind vorba de utilaje care trebuie să reziste în timp pentru a scoate un profit generos, elevatoarele profesionale îți garantează calitate și rezistență. 

Care ar fi câteva avantaje ale acestei achiziții? 


 • Imagine profesională în fața clienților


În momentul în care prestezi servicii cu echipamente profesionale, mulți clienți au tendința să asocieze acest lucru cu un lucru de calitate și vor veni la tine și a doua oară. 

Practic, această idee poate fi privită precum echipamente scumpe = servicii scumpe dar de calitate. Echipamente ieftine = servicii de proastă calitate. 


 • Kitul de prindere este inclus în pachet


Majoritatea elevatoarelor auto profesionale vin cu kitul de prindere inclus în pachet. Sunt într-adevăr câteva excepții, dar poți comanda kitul separat. 


 • Posibilitate de montaj autorizat ISCIR


Furnizorii de elevatoare profesionale originale pot asigura, pentru o taxă suplimentară, opțiunea de montaj cu autorizație ISCIR conform normelor în vigoare. 


 • Instrucțiuni de montaj pentru muncitori


Pentru cei care doresc să-și monteze singuri elevatoarele în atelierul lor, majoritatea modelelor vin cu instrucțiuni de montaj. Ai nevoie doar de încă o persoană care să te ajute. 

Deși sunt echipamente profesionale, ele vin și cu un set de dezavantaje. 


 • Blochezi mai mulți bani deodată. 


Dacă luăm exemplul amintit anterior în care un elevator costă 10000 Ron, acești bani sunt blocați instant. Totuși, amortizarea se face în maxim 5 - 7 luni. 


 • Timp mai mare de gândire


Fiind o investiție într-un echipament profesional, timpul de alegere se mărește. Este o investiție în imaginea service-ului sau a vulcanizării și necesită o atenție mai mare pe ce cheltuim banii. 


 • Posibil să nu dispui de toată suma


Acesta este un fapt, pentru că în funcție de necesități, prețul elevatoarelor profesionale diferă. Totuși, există soluții pentru de credit sau posibilitatea de plată în rată prin TBI Credit - partenerii Clever-Auto.


 • Nu sunt perfecte


Deși sunt echipamente profesionale, acestea nu sunt perfecte ca orice alte echipamente. Piesele consumabile - role, cabluri - se pot strica, însă livrarea poate fi făcută în 24-48 ore.Ce beneficii obții dacă alegi elevatoare profesionale de la Clever-Auto?

Pentru că ținem la calitatea serviciilor noastre, oferim clienților noștri suportul necesar, cât și diferite opțiuni care să constituie un avantaj pentru ei. 

Elevatoarele noastre sunt furnizate direct de la producători renumiți precum REIHMANN, RAVAGLIOLI. 


Oferim opțiune de montaj specializat cu autorizație ISCIR, executată chiar după ce primești echipamentul. 

Toate echipamentele noastre sunt livrate în 24-48 ore, oriunde în țară! Dacă livrarea întârzie, transportul îl suportăm noi! 


De asemenea, oferim opțiunea de plată în rate pentru orice echipament, prin programul TBI Credit. 

Desigur, ca orice alt business de încredere, echipa Clever-Auto oferă consultanță de specialitate în alegerea oricărui echipament sau produs, indiferent de suma de plată. 

În cazul elevatorului profesional, din nou spunem că sunt banii tăi și tu decizi cum dorești să îi cheltui, dar îți garantăm că vei cheltui mai puțin dacă plătești mai mult!


Dacă ți-am atras atenția, citește și articolul nostru Aparat de echilibrat roți - De ce să alegi utilaje REIHMANN?


Acum că ai toate aceste informații, ce răspuns îți dai la întrebarea : Chiar crezi că merită să dai banii pe un elevator ieftin, când poți cumpăra unul profesional cu aproape aceeași bani?

Da, sunt banii tăi și tu decizi cum dorești să îi cheltui. Dar dacă vrei să fii chibzuit și să faci o investiție bună pentru tine, atunci sună acum și cere o consultație cu un expert Clever-Auto! 

Ei te vor ajuta să iei cea mai potrivită decizie pentru banii tăi!Telefon : 0758 879 879