Dacă deții o afacere în domeniul reparațiilor auto, atunci cunoști importanța echipamentelor profesionale într-un atelier auto.
Un instrument care, adeseori este trecut cu vederea de către meșterii auto este tocmai compresorul de aer.
Compresoarele sunt utilizate în diverse domenii de activitate, de la gospodăriile obișnuite și șantiere de construcții, până la benzinării și ateliere auto.
Ei bine, în activitatea noastră fiecare echipament contează!
Iar compresoarele de aer pentru vulcanizare sau service auto se găsesc într-o varietate de modele și accesibile pe diferite bugete.
Totuși, necesitatea unui model profesional care să satisfacă cât mai multe cerințe este destul de mare.
În cele ce urmează ne vom concentra atenția asupra modelelor și caracteristicilor de compresoare de aer pentru domeniul auto.
Vom aborda diferențele între compresoarele cu piston și cele cu șurub, iar la final vom enumera câteva modele care pot ușura munca meșterilor auto și pot scurta din timpul de așteptare al clienților.
Poate ți se pare absurd acest subiect, dar oare ți-ai pus vreodată întrebarea - Pot obține mai mult de la un simplu compresor de aer?
Ei bine, în următoarele rânduri vei afla răspunsul!
De-a lungul celor 20 de ani de activitate în vânzarea de utilaje și echipamente pentru reparații auto, puțini antreprenori și-au pus în gând această problemă.
Mulți dintre ei nu au făcut nimic pentru a-și eficientiza munca.
Însă unii au înțeles că dacă investesc în utilaje și echipamente profesionale, chiar și în cele secundare, vor obține de 2 ori mai mult profit.
Te întrebi cum e posibil?
Haide să intrăm în subiect!
Caracteristici importante în alegerea compresorului de aer
Exista 2 tipuri de compresoare de aer pentru vulcanizare și service -uri auto
- Compresoare cu șurub
- Compresoare cu transmisie pe curea sau compresoare cu piston.
Ambele tipuri se găsesc sub diferite caracteristici, dar cele mai importante sunt capacitatea rezervorului, presiunea și puterea.
Când vorbim de putere, ne uităm la două aspecte : puterea motorului și puterea pompei.
Puterea motorului exprimată în KW influențează direct presiunea de lucru a compresorului.
Modele de compresoare cu putere de 2-3 KW sunt utilizate pentru ateliere mici, cu un debit de lucru mai mic.
Compresoarele cu putere între 4-5.5 KW pot fi utilizate deja în atelierele de schimb anvelope unde fluxul este mai mare.
Cele de 7.5-10 KW sunt compresoare profesionale, utilizate în principal în vulcanizare sau pentru atelierele auto de schimb anvelope pentru camioane și mașini agricole.
Puterea pompei se referă la puterea de transmitere a aerului în rezervor sau anvelopă la presiune maximă.
O pompă puternică poate conduce aerul în doar câteva secunde, în timp ce una slabă îți va pune răbdarea la încercare.
Presiunea, reprezentată în bari, este puterea de refulare a aerului din compresor către roată.
Există modele de compresoare cu presiuni de lucru diferite. În cazul autovehiculelor mici, este suficient un compresor cu presiune medie.
Dar, dacă vorbim de o vulcanizare pentru camioane, mașini agricole și alte utilaje mari, alege un compresor de aer cu presiunea cea mai înaltă pentru a fi scutit de înlocuirea compresorului după câteva luni de folosință.
În cazul în care presiunea compresorului este prea înaltă pentru anumite sarcini, poți conecta un redactor, care dozează nivelul de presiune al aerului.
Desigur, multe modele de compresoare sunt proiectate din fabrică cu un regulator integrat.
Tocmai pentru a ușura munca în orice tip de atelier.
În orice caz, cel mai important aspect al unui compresor de aer este capacitatea.
Capacitatea rezervorului se alege în funcție de necesități
Deși sunt numeroase branduri de compresoare auto care îți vor satisface nevoile, recomandarea noastră sunt compresoarele GIS.
Gama de compresoare oferită de compania GIS este imensă și acoperă toate domeniile de aplicare: industrie, medicină, transport, service auto și service roți.
Avem un sortiment mic de compresoare GIS tocmai pentru a ușura alegerea fiecărui client.
Acestea sunt în principal compresoare dedicate cu performanțe adecvate în aceste scopuri.
Selecția noastră ca furnizor de echipamente include compresoare exclusiv profesionale, care pot funcționa în condiții grele de lucru și pe o perioadă cât mai lungă de timp.
Desigur că aceste modele pot satisface în aceeași măsură atât atelierele mici de service auto, cât și vulcanizările profesionale.
Însă, fiecare model este proiectat pentru a obține maximul de performanță atunci când este utilizat în cel mai adecvat scop.
Compresoarele GIS se găsesc cu rezervoare de 200L, 270L, 500L.
Compresoare de aer cu rezervor 200L-270L
Compresoarele cu rezervor de 200 de litri pot fi utilizate pentru vulcanizări, mai exact service-uri de schimbare a anvelopelor.
Totuși, fără utilizarea pe scară largă a sculelor pneumatice. Aici ne referim la 1 sau 2 posturi de lucru.
Dacă se încearcă folosirea intensă a compresorului la o capacitate mai mare decât poate să susțină, pe lângă zgomotul produs și consumul mare de energie se ajunge la suprasolicitare și la deteriorarea echipamentului.
Sunt modele de compresoare cu rezervor de 200 litri care au debit de aer de 320 litri / min sau 500 litri / mint, în funcție de puterea motorului.
Pentru un service profesional de schimb anvelope, este mai bine să începi prin alegerea unui model staționar cu un rezervor de 270 litri, care poate fi utilizat și în atelierele mecanice auto mici.
Debitul de aer la compresoarele de 270 litri ajunge la 655 litri / min. Ceea ce poate susține sarcina într-o vulcanizare la 3 posturi de lucru.
Compresoarele mai puternice sunt potrivite pentru aproape toți consumatorii din domeniile service auto și service roți / vulcanizare.
Esențial este alegerea modelului potrivit pentru numărul de puncte de lucru și fluxul de lucru.
Compresoare de aer cu rezervor 330L - 500L
Compresoarele cu un rezervor de 500 litri și o capacitate de 1000 litri / min sunt utilizate în atelierele profesionale multilaterale de service, vulcanizare și chiar și vopsitorie auto.
Este indicat și foarte profitabil să cumperi compresor cu șurub în cazul în care ai nevoie de un debit aer peste 1000 litri / min.
Compresoarele pe șurub sunt cu siguranță mai economice decât compresoarele alternative cu transmisie pe curea și pistoane, chiar dacă au un preț de pornire mai mare.
Aceste compresoare sunt cu mult mai fiabile și nu te vor dezamăgi!
Profesionistii cunosc acea situație când ai de lucru foarte mult, dar din păcate te lasă compresorul pentru ca ai economisit bani chiar pe unul din cele mai de baza echipamente din atelierul auto.
În final, ajungi să plătești oricum mai mult decât dacă ai fi ales un model mai performant de la prima achiziție.
Recomandări de compresoare în funcție de puncte de lucru
Ca și la celelalte modele menționate mai sus, este important debitul de aer al unui compresor raportat la echipamentele ce le deservește.
Recomandarea Clever-Auto este ca pentru un singur post de vulcanizare să se utilizeze un compresor de aer cu debit de 300 litri de aer / minut.
Practic, o butelie cu o capacitate de 200 litri pe minut nu va ține compresorul pornit tot timpul, ceea ce înseamnă economie și de curent electric, dar mai ales de zgomot.
Pentru 2 sau 3 posturi de vulcanizare este recomandat un volum de minim 500 litri de aer pe minut.
În acest caz, cu cat este mai mare butelia, cu atat consumul de energie și zgomotul produs de acesta va fi la intervale mai mari de timp.
În cazul vulcanizărilor pentru camioane, utilaje agricole, tir-uri și alte utilaje grele, este necesar un volum de 1000 litri pe minut, iar butelia să fie de minim 500 litri capacitate.
Acestea putem spune că sunt cele mai importante aspecte ale compresoarelor de aer pentru domeniul de reparații auto.
Nu este obligatoriu să îți îndrepți atenția spre compresoarele GIS.
Dar dacă prețul lor te ține în loc, amintește-ți că banii pe care îi dai pe un compresor de la altă firmă la jumătate de preț, îi vei da dublu, poate chiar triplu înapoi în momentul în care acesta te lasă când ai mai multă nevoie de el.
Aceasta este filosofia noastră despre toate echipamentele profesionale utilizate în service auto, vulcanizare.
Dacă ți-ai format o părere în jurul acestui subiect și vrei să faci o schimbare în materie de echipamente, atunci explorează ofertele noastre!
Iar dacă ți-a plăcut să citești aceste rânduri, poate ți se va părea interesant și articolul nostru despre Cum îți crești profitul cu aparate de dejantat anvelope în vulcanizare.
Iar dacă vrei să discuți cu un specialist, contactează asistența Clever - Auto!
Telefon : 0758 879 879